Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συμποσίου Ορθόδοξων Ψαλτριών & του 1ου Φεστιβάλ Χορών Ψαλτριών «Αγία Καικιλία» που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο το τριήμερο 22-24 Νοεμβρίου 2019.
Πολιτισμός
Η Αγρινιώτισσα Χρυσούλα Τασολάμπρου συμμετείχε στην 1η Κληρικολαϊκή σύναξη Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, το Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2019.
Εορτασμός επί τη συμπλήρωση 50 ετών από την Ίδρυση της Ι.Μ.Σουηδίας. «Ευχαριστήριες ολόθερμες εκ μέσης καρδίας στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον...
"Ελλήνων Ηχόχρωμα" της Χρυσούλας Τασολάμπρου
Το βιβλίο με τίτλο "Ελλήνων Ηχόχρωμα" και υπότιτλο "Σαρακατσάνικα τραγούδια σε βυζαντινή μουσική σημειολογία" της Χρυσούλας Τασολάμπρου είναι το πρώτο και μοναδικό βιβλίο στο είδος του.
Με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλες τις προτάσεις της για το 2023 η Χρυσούλα Τασολάμπρου ανακοινώνει έναν κύκλο καινοτόμων και πρωτοποριακών εκδηλώσεων, ημερίδων και masterclass σεμιναρίων. Η κ. Τασολάμπρου μέσω των Φορέων που εκπροσωπεί στο Υπουργείο Πολιτισμού («Κέντρο Πολιτισμού Επιστήμης και Κοινωνικών Δράσεων Μέντωρ» και «Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγία Σκέπη»), αλλά και ως καθηγήτρια Μουσικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΟΑ, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές των Γνωμοδοτικών Επιτροπών του υπουργείου που αφορούν στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά (στοιχεία εγγεγραμμένα στο Εθνικό Ευρετήριο). Η συνολική δραστηριότητα των προαναφερόμενων φορέων της, αλλά και της ίδιας της κ. Τασολάμπρου σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, καθώς και η ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού για τη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με τρόπο που υπερβαίνει τις συνήθεις στερεοτυπικές αναπαραστάσεις αξιολογήθηκαν θετικά. Όπως αναφέρει η ίδια, μόνο τρεις φορείς της Αιτωλοακαρνανίας έχουν πάρει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού για δράσεις που αφορούν στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά εκ των οποίων οι δύο εκπροσωπούνται από την ίδια.
Η πρώτη δράση «Οκτάηχος – Octaechos» ξεκινά τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (αίθουσα Γλυπτοθήκης ώρα 8 μ.μ.) και έχει ως σκοπό την ανάδειξη της Βυζαντινής Οκταηχίας μέσα από τη δια ζώσης επαφή με την ίδια τη μουσική ως ψαλτική πράξη όπως βιώνεται και διατηρείται σχολαστικά εδώ και 2.000 χρόνια.